Smygstart på helgen!

Det kan hända mkt under en kvällsrunda med Sofia. Idag har jag fixat Hemmakväll-kort...(man får ju 5% rabatt jämt när man handlar där:D), jag har bekämpat en kamp och skyddat Sofia från ofarliga fåglar vid Spikön, jag har hittat mumsiga jordgubbar för bara 20 kr på ICA, o hittat den senaste "Systrar-i-jeans"-filmen! Vilken Amanda-kväll detta lär bli! Nu har jag precis uteslutit pizza till kvällsmat, mycket tack till S. för detta ;) Nu kanske de blir varma mackor eller nåt istället. Sedan Andreas fick en smörgåsgrill i 20årspresent har det grillats hett här hemma...Så blir de väl när man inte haft tillgång av saker på ett tag...Snart åker säkerligen våffeljärnet fram!

Imorn är det stoooor städdag här i lägenheten. Den är verkligen dammig nu. Jag (eller vi???) har lyckats skjuta upp städningen varje vecka..o koooonstigt nog har Andreas lixom gått med på detta (han har varit städnörd innan,haha..) Skämt o sido..  nu har vi båda fått nog av dammtussar...o sen har både ja o Andreas bara ett varsina rena underkläder, så jag bokade tvättid imorn med..Kan va bra innan GBG =) Efter detta stå-hejet drar jag o Sofia till Uddevalla, ska försöka hitta nåt snyggt till dopet på söndag. Visst,jag ska till Göteborg o gå där på stan..men jag känner att det inte är mer märkvärdigt än här!

Anyway..ska starta grillen nu...Ha de gott!

Barcelona-minnen

Nu när Barcelona tog hem segern igår kan vi ändå lägga upp lite nostalgi-bilder från Spanien-resan då vi var på Camp Nou och kikade på Barca när dom spela =) Det var fotbolls-känsla de ;)

Innan matchen




Efter matchen sa vi adjö till arenan!


På väg till tunnelbanan..Vi var ju inte bara 2 personer som skulle därifrån..Så de blev lite köer, och några kort hann vi med :D


Nu ska jag ut o gå en sväng med Sofia...ska förbi Hemmakväll o hyra en film tills ikväll :)
See you @ the club!

Rekommenderas!

Jag älskar att skriva! Det är inte någon direkt nyhet...Men något jag haft svårare att börja tycka om är att läsa. Om jag ska fångas av en bok är det nästan ett krav att den ska vara verklighetsbaserad. Under terminen i skolan har mycket litteratur ställt sig på rad, och för att helt enkelt bli godkänd på ett rättvist sätt har jag varit tvungen att läsa böckerna. Vissa har varit döden, andra något mer intressanta..läsa har jag iaf fått göra! Över 12 böcker har jag läst, o här pratar vi minst 200 sidor per bok..Jag är verkligen imponerad av mig själv o självklart alla andra som också lyckats med det, på så kort tid!

Efter att jag läst ut sista boken som fanns med i litteraturlistan hade jag på något konstigt sätt hittat ett liiiiitet läsintresse. Jag gick till biblioteket o lånade med mig 3 böcker hem, varav en är på engelska (bra träning inför nästa termin på högskolan). En har jag nästan läst ut nu, och den vill jag verkligen rekommendera. Och den är verklighetsbaserad. Jag tycker att i en sådan här typ av bok kan man verkligen leva sig in i författarens liv, känna ilska, glädje, sorg och allt dedär..tillsammans med honom/henne. Man ser verkligen livet från andra perspektiv. Boken blir så fruktansvärt ärlig..och stark. Istället att misslyckas med sitt liv på grund av andra så vänder man upp och ner på sin värld och gör livet till en saga.

Boken heter När ingen annan ser, och är skriven har Duncan Fairhurst. Han berättar om sin barndom då han vid 4 års ålder råkar ut för sexuella övergrepp, - av sin pappa, och hur detta fortsätter i flera år. Man får bland annat läsa om hans relation till hans familj och vänner genom åren samt hans kamp om att stå ut med flertalet konsekvenser i hans liv . Jag har blivit så arg och besviken under vissa stunder då jag läst boken p.g.a att det finns så hemska människor bland oss idag! Jag ser verkligen upp till sånna här människor som Duncan men även Dave Pelzer, den kända författaren till boken "Pojken som kallades det". Om jag träffat dom skulle jag bara gett dom en stor långvarig kram, det är de minsta dom förtjänar!

Om ni tänker läsa någon bok i fortsättningen rekommenderar jag den här...Jag ska strax lägga mig i sängen o fortsätta läsa. Här har ni bokens framsida!

 

Fjäsk :D

Okej, okej, okej! Jag har liiite dåligt samvete när det gäller uppdateringen! Jag vet själv hur trist de är när folk inte uppdaterar sina bloggar, o tillslut tappar man läsare..Sorgligt,men se opp, här kommer ett inlägg...Kanske inte lika långt som en roman, men lite sådär lagom :) Jag har iaf jobbat lite på senaste..känns just nu som att jag är mer på jobbet än vad jag är hemma. Känns kusligt, men det är bara mjukstart inför sommaren. Trött blir man också, i o med det att jag sover jouren sover jag inte som en prinsessa..Snarare somnar jag allt för sent,o vaknar oftast mellan 04-05-tiden på morgonen, död som en drake! Men vad skulle vardagen vara utan Sofia o våra mysiga shoppingrundor, våra mysiga fikastunder på Strandgatans uteservering o våra små resor till ICA. We buuuuurn the money! Månadens lön känns sköööön, jag har för mig att jag alls inte jobbade mycket i april, men det gjorde jag visst! :P

I helgen ska vi åka till Göteborg iaf, jag & Andreas. Vi ska på lördag hälsa på min syster & Dan. Jag och Sara ska eventuellt (om vi får en bra tid på lördag) testa spraytanning. Priset är brutalt bra, 200 kr..Så om vi får en tid hos den tjejen jag kollat upp så får vi bli lite bruuuuna! Sen blir det även shopping, god mat & dryck på kvällen. På söndagen blir det dop, Andreas kusin döper sig, och det är mitt första dop jag går på. Jag hoppas på en präst som är göteborgare, jag tror det skulle låta roligt :D Sen får vi dra hemåt..för jag börjar jobba vid 20-tiden och ja...jag jobbar självklart natten!

Nu är det daxs för att skriva handlingslista inför morgondagens storhandling...Andreas valde ut mig till denna uppgift, vilket betyder att jag har makten över maten på Kaflegatan framöver...goa bananer!!!

På återseende kärt folk, hoppas ni blev glada för ett inlägg..om ni inte blev..lipa vidare.
Hugs.

Helgen har börjat...

Nu känns dagarna verkligen annorlunda. För mig var det fredag redan i onsdags då Andreas långhelg började. Vi åt god mat på kvällen o fick en fredagskänsla. Nu sitter jag iaf här med en gosig katt i knät...är nämligen kattvakt åt brorsans kisse under helgen, mkt trevligt med djur! Men mest av allt hade jag velat att Tyson flyttade hit, han är världens bästa hund!

Kvällen igår på Lipz va trevlig. Hade bestämt mig sedan tidigare att kvällen skulle bli spiknykter...för Manda har nooooo money, fick ta inträde&garderobs-pengarna från ett av mina sparkonton...får inte bli någon vana dock!! Men jag hade väldigt roligt ändå. Sen är det väl så att man börjat växa ifrån 18års-gränspartyna. 90orna men främst nykomlingarna 91orna är extreeeemt omogna och beter sig verkligen barnsligt, det förstör faktiskt stämningen...Men kvällen blev ändå helt OK...det viktigaste var att jag fick dansa loss o träffa folk! :)

Ikväll blir det lite fredagsmys framför en film. Imorgon ska jag till Johanna i Vänersborg o scrappa, prova på lite sånt =) Och sen åkte jag på en jobbtid på söndag kväll...Nu är jag trött o ska därför cykla till Sofia för att hämta en film o sen åka o köpa lite gott för kvällen! På återseende, hugs.

Ikväll

..................Lipz.
Applåder.


Comeback!

Jag bakade cupcakes nyss o kom då på tanken: The O.C! Den serien måste ju förr eller senare göra comeback. Jag vill se Sandys & Kirstens bebis växa upp, jag vill att Theresa kommer tillbaka med Ryans barn, att det tar slut mellan honom o Taylor. Jag vill att Marissa ska gå upp ur graven! Jag vill ha sådan comeback nu! Kanske man kan kontakta manusförfattaren av The O.C,åka ner till USA,bo där något år o jobba med OC-teamet! Sooo cool, men vadå dreams? Jag får nöja mig med mina amerikansk-bakade cupcakes här hemma.

Förresten så klarade jag och mina två classmates vår A-uppsats, "En mkt väl genomförd uppsats" Tjohoooo,det känns bra som pinnen i brasan! Dessutom gjorde jag min sista dag i helklass..haha,vadå sccchööööönt? (skönt) :P Nu återstår bara obligatorisk närvaro under 3 st B-uppsatser som 2orna redovisar nästa vecka!

Hade inte mer o berätta idag,men som ni vet återvänder jag snarast!!!!
Hugs.

Gammal bild på mig från 1an på gymnasiet! Jag vill ha tillbaka det långa håret!

För 3 år sedan...

Idag är det de tredje året jag firar Andreas födelsedag. För två år sedan hade vi precis träffats, o jag blev bjuden på hans 18-årsfest...o det var även första natten jag sov hos honom...Här va de rakt på röbettan ;) Haha,näe...det var faktiskt så att jag tillomed sov i hans säng den natten,iaf dom timmarna på morgonkvisten..då delade jag, Andreas o Adam på hans 90-säng. Svettigt o bra :P Allt har förändrats så otroligt sedan dess...idag blev det första födelsedagen i lägenheten o han fick frukost på sängen med varm choklad o pastej-smörgås, en tradition han är van vid :) Det var faktiskt känslosamt, jag kände mig gråtfärdig när jag sjöng för honom men jag lyckades hålla mig...jag vet inte varför jag kände som jag gjorde, men det var nog mest lycka! Blödig som jag är annars... :P

Idag har Andreas familj var här o hälsat på en snabbis. Vi har varit o handlat lite på Jätten, ska käka färskt bröd nu innan vi ger oss av o kikar på FCT's hemmamatch. Ikväll blir det god mat o mys framför tv'n...njuter verkligen av dagen, trots att det inte är min födelsedag! :)

Till sist tänker jag faktiskt publicera en bild som togs för nästan exakt 2 år sedan...det var dagen efter Andreas 18-årsfest o de är den första bilden på mig och Andreas ihop, dock var vi inte ihop här..men Andreas ville ha mig soooo much ;) Bara några dagar efter skickade han ett sms o fråga om de va mina trosor han hittat i sin säng....töööönt ;) Bilden är inte fräsch...vi va bakfulla som grisar o de luktar bara alkohol om bilden! Men den är speciell, för mig :)

GRATTIS ANDREAS, JAG ÄLSKAR DIG!


rulla de rulla

Nyduschad, o det känns sååååå skönt. Ska snart påbörja fredagsmaten, en enklare kycklinggryta. De blir ju till att fredagsmysa på jobbet idag, så får ta med maten dit. Jag jobbar natten idag så ikväll går vi nog o hyr en film o myser med godis =) På så sätt är mitt jobb ganska kul en fredag! Med tanke på att jag var ute på krogen igår är chansen större att jag tröttar till mig ikväll o kan somna lätt, annars laddar jag upp med en bok!

Nu är ja dessutom så himla trött på mina naglar jag fixade för typ 2 (3?) veckor sedan..dom har växt ut o är alldeles för långa. Får gå till stället där jag gjorde dom o ta bort dom efter helgen, om jag nu inte skulle hinna imorn. Helgen för övrigt...imorn är de stort födelsedagskalas för Andreas som fyller 20 på söndag, och på söndag får vi se vad det blir...Jag vill gärna bjuda Andreas på FCT's hemmamatch, men han kanske inte vill sitta på en läktare på sin 20-årsdag :P

Lite vimmelbilder från igår...jag kom med på så många picts så alla publicerades inte på Lipz hemsida...jag bjuder iaf på 2...det får faktiskt räcka =P

Jag o Sofia vid baren..här har ni förresten en jättetydlig bild på hur mitt "nya" hår ser ut...


Min söta klänning :)



Idag firar jag o Andreas 23 månader (alt. 1 år o 11 månader..), så redan om en månad firar vi 2 år tillsammans! ♥

Nu ska jag börja med maten, på återseende antingen söndag/måndag....

twätt-björn

Jag var borta hemifrån 1 timma. På något sätt hade Andreas fått idén att boka tvättid under den timman. Han åkte o jobba för en timma sedan,o då skulle jag tvätta fram till kl.17...trodde han ja'..jag ska ju också jobba!! Men de hade han ingen koll på. När jag väl stod där nere vid tvättmaskinen o skulle ta ur den gamla o sätta in den nya så rör tvätten på sig fortfarande, men på displayen så blinka de typ att den va klar, men efter nån sekund gick den över till nåt med stryknings-bla-bla-bla..Jag vågade inte trycka på knappen så maskinen öppnar sig,men tillslut fick jag nog...jag förberedde mig på en översvämning o tryckte på knappen. Puh, done without overswämming :D Nu ska jag låta sista tvätten gå, ska käka food...Sen ska jag åka o jobba en snabbis. Under tiden får jag fundera på vad det blir för kläder ikväll..ibland finns det för mkt att välja på så det känns som man inte har nånting. Andreas tyckte jag skulle gå naken,så kanske kör på det.....

Ha en bra torsdag, xo-xo.

onsdag kväll

Har haft en skitmysig kväll på Strandgatan med Sofia, Linda och Barret. John o Kim joina en ytterst liten stund också. När kylan smyger sig på runt 21-tiden är de så mysigt när infravärmen slås på o man virar en filt runt om sig =) Idag blev det varm choklad också, men den va dyr och smakade inte lika gott som förväntat. Käkade först mat o hann även dryga till stämningen mellan mig o hon i kassan...oh vad jag blev arg!!

Innan vi drog hem tog vi svängen in till Hemmakväll, hyrde en film jag ska se alldeles strax, Yesman med Jim Carrey! =) Har velat se den hur länge som helst, så hoppas den når mina förväntningar! Imorgon väntar först skolan vid lunchtid, därefter jobb (ångrar mig att jag tog tiden..men ändå inte!) men kvällen avslutas på Lipz, så laddad!! :)

Innan jag sitter o somnar här i stolen ska ja släpa mig en meter bort till soffan, vräka ut min kropp o äta lite vindruvor till filmen, på återseende.......

New look

Det är väääldigt svårt att få en exakt bild av håret när man vill ha bilden från alla håll o vinklar. Bättre bilder kommer väl :)
Ni ser iaf den blonda nyansen, den finns i hela håret :)





Happy Birthday!

Jag tror en viss person får ett fint hemskickat kort till sig idag. Grattis Sandra på din 19-årsdag, saknar dig! :)



zooo

Dagen började med pannkaksfrukost. Brödet var slut, samt äpplemoset...o jag vägrar äta havregrynsgröt utan äpplemos. Var hungrig som ett troll...började göra pannkakor o efter ett tag stod jag o svor över min egna pannkakssmet, när det egentligen var för lite värme på plattan som förstörde hälften av pannkakorna. Frukost fick vi tillslut,o det var jättegott. Direkt efter stack vi o veckohandlade...köpte färska frallor som jag ska ha till kvällsmat, mums :)

Ikväll ska jag vara hemma hos Sofia medan hon jobbar...jag ska nämligen umgås med katten Skrållan (med tratt!) Vi ska mysa, rensa Sofias skafferi och kolla kvalet till Eurovision...har även lånat hem 3 böcker från biblioteket..hade tänkt bli läslus...kan va skönt att ha när man inte kan somna när jag jobbar natten!

Igår fick jag en idé om att köpa en kanin...jag är så extremt ensam på kvällarna, o jag är verkligen inte van vid det än. Ett husdjur skulle passa perfekt. Den skulle hetat Boris, men Andreas ville inte ha någon kanin,o när jag läste på om djuret i morse stod det att dom nästan aldrig blir rumsrena, o jag vill inte ha kanin-kiss på mattorna här hemma i 8 år framöver!! Så det fick tyvärr uteslutas...nu känner jag mer för en råtta, o den skulle Sofia fått sitta rått-vakt åt när vi va bortresta, haha ;) Jag längtar iaf efter vår franska bulldog vi ska köpa i framtiden! =)

Nu ska jag laga mat, idag blir det mjölkstuvade makaroner med bacon, för vi har inga köttbullar...o köttfärsen är i frysen o tar för lång tid att tina. Så det så. See you later alligator...uppdaterar kanske senare när jag är hos Sofia & Danne's place!

majjjjjj

Ny vecka igen! Denna vecka går jag inte en dag i skolan o eftersom sista tentan (a-uppsatsen) är inskickad behöver jag inte tänka så mkt mer på skolan. Jag sitter iaf här med mitt nya face nu o insåg ganska nyligen att jag är en jävla lat människa. Jag skulle egentligen cyklat ner till centrum men jag känner verkligen inte för det. Hade känt för en fika nu, på Strandgatans uteservering...men det får väl kanske bli träning istället :) Helgen har för övrigt varit bra, i lördags kväll va vi på Strandgatan o tog ett glas vin/öl/päronkonjak med Richard o Sofia. Himla mysig kväll :) Igår va vi hos svärföräldrarna i Sjuntorp..jag kollade film  o Andreas lagade bil...

Veckans planer för övrigt? Träning typ. Jobba torsdag & fredag. Ska kanske till Lipz med Sofia, Danne o Tobbe efter jobbet på torsdag...skulle jag tycka va kuuuuuuuuul. Ska fixa 20-årspresent till my lover...han är värd det bästa, men det bästa är inte lätt att hitta alltid,men jag har mina planer...enligt Andreas var en utlandsresa för mycket i 20års-present...trots att stället jag erbjöd var ett paradis! Vi får se..i helgen blir de kalas för honom iaf :)

By the way, som jag nämnde ovan har jag ny look, då brorsans J. har slingat hår o klippt till en fin frisyr på mig idag. Förändrig ville jag ha, o förändring blev det. Sofia tyckte de va fint, å då känns allt bra...de tar väl en dag innan håret lägger sig som det ska,men jag är nöjd. Bild kommer - naturligtvis, men ni vet...så småning om =P

Nu ska jag ta o laga lite käk :) På återseende...hugs!

OH HAPPY DAY

Shit! Vart har den här veckan tagit vägen? Såhär fort har en vecka aldrig tagit slut i hela mitt liv. Vi går verkligen mot sommartider, fast en regnig sådan! Ja, vad har hänt i veckan? En födelsedag, en jobb-natt, köpt ny tv, kört mitt sista pass för Nisseskolans elever, fick en present av lärarna för att jag varit så duktig :) Det va ingen dålig present heller... :) Var på brandkårs-uppvisning igår då älsklingens bror under ett år gått en brandutbildning. Och de bästa av allt var att jag fick åka brandbil :D Jag övertalade brandmännen att få åka, för "jag är 20 år o har aldrig åkt"...Egentligen fick bara småbarnen åka,men jag fick sitta fram jag, o dessutom gå före alla småglin i kön ;) De ni!!!!!!!!! De va en upplevelse :D De va ascoolt när han slog på tuuuuuuuuuut-tuuuuuuut....i vanliga fall när ja hör de ljudet känner jag obehag,men när jag väl satt där i brandbilen så kände jag mig som en hjälte!! =D

Helgens planer för övrigt..ska städa idag. Kanske tar en fika med S, om de passar damen. Ikväll ska jag o min sötnos göra tacopaj för att sedan flytta våra kroppar till grannen Sofia lite längre bort :) Idag lämnar jag dessutom in min allra sista tenta för terminen o för Hälsopromotions-utbildningen. Längtar tills jag, Sofia o Linda står på högskolan i höst o ska i princip nästan köra samma utbildning..det blir som förr...favorit i repris, o äntligen kan jag visa vem jag egentligen är :P

Sist men inte minst har vi lite nya saker i vardagsrummet...har bytt ut en matta som passar mkt bättre, o här kommer även vår nya tv på bild. Det är verkligen skillnad att kolla på tv numera!!!




OHHHHHHH HAPPY DAY! Sofia ringde nyss o fråga om jag ville med på Utmaningen mellen Nisse & Måg...aaaaaaaah...en hederlig tradition! Den missar vi inte..................................HUGS!

Tillbaka!

Hej hopp!
Dom senaste dagarna har jag bara velat spääääda ut den senaste nyheten här i bloggen, men inte förren nu har jag kunnat publicera det. De är såååhär hörni', att min syster ska gifta sig i juni! =) Det kommer ske dagen före midsommar på Kopparklinten här i Trollhättan. Därefter kommer det bli mingel här hemma, därefter en bröllopsmiddag uppe på lyxiga Albert's Hotell & Restaurang (där jag, Andreas o Max var på julbord i julas + firat Max 20-årsdag). Dom har bokat Blomsterrummet, om de nu säger er något ;) Jättemysigt! Eftersom Dan, Saras blivande man, kommer från USA kommer det hit några släktingar därifrån och ska bo här några dagar i Trollhättan. Bland annat kommer jag & Andreas ha en kusin boendes hos oss, så nu får vi börja repetera det engelska språket ;) På midsommarafton kommer vi allihopa fira midsommar ihop, amerikanerna ska få uppleva vår svenska tradition! :)

Nyhet nr 2...På måndag kommer jag bli antagligen bli lite halv-blond (igen). Jag är trött på min tråkiga hårfärg o vill ha förändring..Detta kommer fixas av brorsans flickvän J som har erfarenhet av frisöryrket, de kommer bli hälften så billigt att betala än va de kostar hos min riktiga frisör. Igår fråga hon mig om Andreas var "vågad" av sig när de gällde klippning m.m...(vilket han inte är...) Hon berätta att hans hår skulle va så roligt att sätta saxen i o greja med för han har en sån utstrålning som man kunde häva fram med hjälp av en viss frisyr m.m....Så vi får se va som händer framöver ;)

För övrigt ska jag jobba idag, jag ska göra min första natt på jobbet. Jag kommer nog aldrig kunna somna, kommer ligga som en stel pinne hela tiden, men hoppas att de inte blir några större problem :P Kommer kännas tomt att inte pussa Andreas godnatt, kanske till o med får sms:a godnatt? :S Jag ska faktiskt inte tycka synd om mig själv, för Sofia sover själv hela veckan!

Nu ska jag dona lite, diska typ...idag är jag husmor och ska göra egna pannbiffar med svampstuvning, morötter i ugn och potatis.. Mums!! På återseende gott folk! Hugs.

RSS 2.0