Write-time

Nej nej, jag har inte övergivit blogen ytterligare en gång! Jag har såklart varit på Smålandssemester hos Sandra, och tiden ville jag inte tillbringa framför bloggen =P Det blev en spännande resa dit, plogade oss fram till Resecentrum i lördags morse då pappsen kört fast med bilen. Andreas klampa sig fram i sommarskor men jag gjorde riktigt bra spår med mina riktiga vinter-boots. Tåg blev ersatt med buss, men vi åkte gratis med fel bussbolag, en helt galen busschaufför som lättade stämningen och snart var vi framme i Göteborg! Där var det kaos på centralen! Som tur var blev inte vårt tåg från Gbg till Alvesta inställt, tillslut kom vi fram!! Hade en jättemysig & bra helg i Alvesta hos Sandra. Känns konstigt att hon snart ger sig av o kommer vara borta ett år! Skype kommer vara till stor användning kommande månader framöver!!

Och så var det sals-tentan vi gjorde (innan jag började blogga igen) för drygt en månad sedan. Jag brukar vara säker på det jag gör i skolarbets-väg, men efter denna tenta kände jag mig helt off. Men idag hämtade jag ut den och resultatet! GODKÄND!!! + endast positiv respons...Blev så glad!! :)

Imorgon är jag ledig, jag ska både plugga & ska göra en make-over hos frisyren. Ett nytt försök till permanent!! Bloggar mer imorgon. Nu har jag nämligen missat allt för mkt OS på tv'n ikväll, Baywatch-boxarna har uppbehåll under OS-perioden :-)

See you soon.


Graham = gott

Har precis fått i mig lite lunch, det blev grahams-pannkakor! Hur "äckligt" det än låter så är dom mycket godare än vanliga pannkakor, och dessutom snäppet matigare. GOTT! Här näst blir det spinning, mycket festligt..."Vi lägger på motstånd...det är fredag lixom" ;)

Imorgon bitti är det daxs att ta väskorna med sig för en tågresa neråt i landet. Hoppas verkligen inte på några förseningar på grund av snön, men i värsta fall ska jag ladda upp med en massa tidningar jag kan läsa under tiden! Tar första tåget till Göteborg imorgon, så det blir en lugn fredagskväll hemma idag, laga till en smarrig fredagsmeny o bara slappa i soffan :-)

Nää, daxs att bege sig, syns här snart igen!

Jag under 24timmars, när jag körde mitt sista pass =) Hittade ett trevligt bild-grejs-program där jag kunde göra bilden så den ser gammaldaxs ut...yeah, cool! ;)

Fredag närmar sig :)

Oh, känns som man pressat huvudet mellan två betongblock när man först idag suttit på en föreläsning som (alls inte var givande, det kändes mer som logiska förklaringar) jag alls inte var det minsta intresserad av. Efter lunch var det seminarium på förmiddagens föreläsning och den boken som hörde till. Det jag åstadkom under dessa timmar var nytt rekord på en av banaorna på ett av mina mobilspel. En tung dag, en plåga. Men nu sörrni går den mot ljusare timmar...

Ska snart iväg o träna, puls/medel! Sen hoppas jag av hela mitt hjärta att mamma & pappa kommer o hämtar mig, för vi är nämligen bjudna hem till Jon & Johanna idag för att kolla på deras en vecka gamla bebis Elliot! Fick en ny bild igår på honom, och han ser såååå go ut :) Hoppas vi kan åka dit efter min träning =) Han längtar efter sin faster förstås! ♥

Läget annars...var hos läkare idag och efter att ha pungat ut drygt 300 kr på besök & tabletter fick jag det geniala förslaget att sluta med mjölkprodukter i två veckor för att se om min mage slutar krångla! Sen ska jag dit o göra nya prover o se vad dom visar... Suck, men det skulle vara tråkigt om jag var laktosintolerant...Jag älskar ju glass!!!!!!! :(

Nä, får gå o stoppa i mig nåt lättare nu innan träningen så får jag ge mig av sedan :)
See you @ Friskis!

SJ ROCKS!

God afton! Här sitter jag lycklig som en häst! Skulle in på SJ för o bevaka lite tågpriser inför lördag. Till min besvikelse såg jag att dom biljetter vi spanat in tidigare hade gått upp i pris. Deppigt, men då kollade jag åt höger, samma avgångstid, samma tåg, men på 1a klass. Jag trodde inte mina ögon. 190 riksdaler för hela resan för både mig & andreas, sittplatser ingick! Jag blev glad, jag har aldrig åkt i nån 1a-klass...måste jag vara tyst nu??? Får jag inte prata med Andreas? :O Vad gäller? Hmm, rastlös som jag är. Men som student har man alltid en för del - LITTERATUR...dessa pappersblad kan vara till besvär men är det någon gång man vill läsa dom, är det på tåget, iaf för min del!!

Ikväll blev det även träning, Cirkelfys! Göööööööööött!!! Så härligt, idag ökade jag dessutom vikterna på dom olika stationerna, så nu har jag lagt ribban på nytt, alltid kul, o att man dessutom inser att man orkar mer än vad man tror...Resten av kvällen tillbringas i soffan, bara pösa, sen vandra till sängen! Imorgon är det daxs för vårdcentralen igen. På morgonen 08.00 ska vi gå :( (sovmorgon=som bortblåst), Sofia är med, självklart...Efter att jag följde med henne en tidig morgon o skulle kastrera hennes katter o ge spruta o allt var det var, så ansåg jag att hon va skyldig mig en tjänst tillbaka :)

Imorgon blir det veckans fjärde träningspass, vi närmar oss träningsveckans slut ;) Men sen funderar jag iofs på att anordna ett mini-OS till helgen då vi är i Alvesta, klurar vidare på detta :)

TILL SIST, SOV GOTT!!

Känns som en måndag

Idag tog jag komp-ledigt från resten av sista föreläsningen. Kändes mer givande inför morgondagens redovisning att gå hem & förbereda sig. Ska vila, försöka undvika somna, kolla igenom det manus vi använder oss utav imorgon (gestaltande redovisning) och sen är det daxs att ta tag i middagen. Lagom tills dess kommer Andreas syster Cicci, hon ska äta här o sen ska vi ge oss av till Friskis o köra ett spinningpass, ska bli jättekul =)

Nu ska jag vila, ack så härligt!

Barncancer-spinning

Den 27e mars anordnas Spinn of hope på PLUS (Älvhögsborg) här i Trollhättan. Här är man ett lag där man spinner sammanlagt 12 timmar.Tanken är att trampa in pengar till Barncancer-fonden! Jättebra & givande idé tycker jag! Klart man deltar :) 24timmars kan man ju se som en dubbel uppvärmning ;)

Mer info: http://www.alvhogsborg.se/Page.asp?PageId=313

Jag är en stolt ägare till ett träningslinne med Bröstcancer-loggan på. När jag köpte träningslinnet skänkte jag samtidigt en summa till Bröstcancer-fonden. Köpt på Stadium, 349 kr.


Dreas&Manda-dagen!

Då var det den 15e igen, och se på zebran, Dreas & Manda har varit ihop 2 år & 8 månader idag. Detta firar vi med lite spaghetti & köttfärssås, lite som Lady & Lufsen, därefter skiljs våra vägar, jag firar med ett träningspass (spin/core 90 min) och Andreas ska på årsmöte. Mer romantiskt än så blir det inte ;) Men det är nemas problemas, hade en toppendag igår, jäkligt god mat på Olearys & en riktigt bra biofilm! Rekommenderar verkligen att se filmen "Farsan", det var både skratt å tårar. Mest skratt, och lite av Trollhättan såklart ;)

Full rulle hela veckan i skolan, heldagar..buhuu =( Träning blir det så gott som måndag, tisdag, onsdag, torsdag & fredag, om kroppen verkligen inte säger ifrån på allvar. Men så är det,kan verkligen inte välja vilka pass jag vill prioritera, alla pass är verkligen mina favoritpass, på ett eller annat sätt!!

Nu ska jag diska bestick!

DET ÄR SEMLEDAGEN IMORGON...DETTA SKALL FIRAS MED SEMLOR...BARA SÅ NI VET!!!!!

Good job!

Gud vilken härlig lördag, men rackarns vad jag är trött. Dagen började med spinning vid 10 och gjorde mina ben något mörare än vad dom var igår kväll. Dreas-älsklingen följde faktiskt med till Friskis idag för att köra ett morgonpass på gymmet, men han såg inte speciellt varm ut när vi lämnade Friskis... ;) Vi gick direkt till Jätten för o handla, köpte med oss färska frallor att äta som frukost o jag köpte makrill till lunch och räkor som jag ska äta ikväll, fiskmat hela dan! =)

Kvällen blir lugn, detta är första helgen på länge vi är hemma i vår egna tv-soffa o bara slappar. Blir skönt, fick byta mysfredagen till myslördag ist, men det var verkligen kul att gå på fest igår o träffa nytt folk =)

Vill passa på att skriva om en komisk grej som skedde igår på spinningen. Typiskt Amanda&Sofia-humor, men det är inte vi som är knasiga om ni ej förstår det roliga,utan då är ni bara tråkiga ;) Jag & Sofia stiger in i spinninghallen o tar oss var sin cykel. Vi är helt nya på detta passet, d.v.s "nykomlingarna" på spinningpasset. Jag & Sofia börjar förbereda våra cyklar och helt plötsligt gör Sofia ett hastig rörelse så hennes kort flyger in i ryggen på gubben framför oss. Sofia började skratta, gubben började skratta och jag log =) Kanske en halv-minut senare råkar jag stöta till min vattenflaska som sitter i hållaren på styret o både flaskan & mitt medlemskort flyger in i samma gubbes rygg. Sofia skrattade, gubben skrattade, jag skrattade. Tuuuur att han var glad o positiv till att fått saker slängda i ryggen av de två nykomlingarna.

Anyway...under stretchen frågade ledaren "Vilka är det som är nya på detta passet?". Medan det är kolsvart i spinninghallen räcker både jag & Sofia upp handen tydligt (Bra tänkt tjejer, men vi står i ett kolsvart rum, vi syns inte!!) Som tur var stod vi ganska långt fram så spinningledaren kunde se oss ändå, men han kunde inte undgå o lägga en kommentar om vad vi precis försökt med :P Bortsett från allt detta så var passet sjukt bra, och ledaren var grym, och passet var partyinspirerat...helt plötsligt tog han dessutom fram dom lappar man samlar in före passet och där står ens namn...så mitt i passet hörde vi plötsligt: "Sofia Olsson...har du motstånd på??"...Sofia skrek "Jaaaaaaa"...."Amanda!!! Har du mer motstånd än Sofia?" Så peppande :D

Längtar tills imorgon nu, då blir det middag på restaurang & sen bio..ser verkligen fram emot detta, blir inte en "vanlig tråkig söndag". =) Nu väntar jag på att nån fotbollsmatch ska ta slut som Andreas & Dan kollar på...Nästa helg ska jag fasiken också tippa så jag också kan känna mig aktiv i matchen!! Då är vi förresten i Småland :) Tar tåget ner på lördag o stannar till måndag, ska bli jättekul att få träffa Sandra o hennes nära&kära =)

Nog för denna gång!!
Amanda.

Morgon-spinning

Oj, vad svårt det var  att piggna till idag! Igår kväll var det fest med ett gott gäng vi aldrig träffat förut,men det var riktigt roligt! Idag är kroppen trött, har varit tre träningsdagar i sträck och detta blir den fjärde. Tidigare i veckan köpte jag spinningkort, 24timmars fick mig helt klart att falla för denna cykel jag helt plötsligt älskar att sitta på! Både jympapassen & spinningpassen leds av otroligt bra ledare och med väldigt bra musik, och så blir man som en familj, så är det...Hejar på jympagrannen på stan, drar ett eftersnack med grannen på spinningcykeln efter passet. BRA DÄR!

Anyway, spin/medel står på schemat men först blir det nog till att ge kroppen lite frukost minsann :) Återkommer senare såklart!!!!!!

Adjöken.

Scrapping

När vi var hos brorsan & Johanna för 2 veckor sedan hade jag & Johanna scrapping-kväll, och efter några timmar (japp, timmar..det tar mer tid än vad man tror!) blev resultat såhär:




Det doftar helg minsann...

Och så var det helg! Har jobbat väldigt effektivt med studiegruppen idag, så kan med gott samvete ägna mig till en plugg-fri fredag imorgon, härligt! Helgen ser ut att bli trevlig. Imorgon blir det träning & sen hade jag tänkt ge mig ut på stan o kika lite (blev äntligen faster igår,så nu har man allt bra mycket med baby-saker att kika på!) :D På kvällen är vi bjudna till fest, så det kan mycket väl bli en trevlig kväll. På lördag kommer syster yster & Dan till Thn, ska bli trevligt att träffa dom också, och så har vi ju söndagen :) Det blir till att se filmen "Farsan" (filmen är ju inspelad här i Trollhättan, så det blir kul när man känner igen sig) på bio och det blir även middag på restaurang. Sällskap får vi av Sofia & Danne, mys!

Ska snart börja med middagen, därefter blir det träning. Ikväll ska jag bara lägga mig i horisontalläge med en bra film & Andreas bredvid, och imorgon ekar det bara SOVMORGON!

Skönt med helg iaf, ska pysa till spisen så jag ser lite aktiv ut när Andreas kommer hem. Sen har vi ett mysterium att lösa om vår granne vid middagsbordet, återkommer ;)



Det doftar romantik...

Oj oj oj, nu får det vara slut på sötsaker...har sedan i söndags tänkt "unna dig du manda, du deltog i 24timmars!" Och nuuuuu får det unnandet vara slut, för nu har kroppen fått återhämta sig tillräckligt (2 dagar). Imorgon är det daxs för cirkelfys igen, the law! Imorgon är jag ledig, jag ska utnyttja dagen väl! Räknar med att bli terror-väckt av älsklingen som ska till skolan, sen satsar jag på att göra nya matlådor bestående av gulash-soppor, mumsi! Kanske tillomed hinner med nåt roligt, utöver träningen? Jo, just det, klicka hem lite nya kläder från Asos är väl tanken :)

För övrigt är vi i år riktigt tidigt ute med planer inför Alla hjärtans Dag på söndag, och neeeeeeej kära läsare, det ääääär inte överskattat. Jag är romantiker, uppskattar varje dag tillsammans med min Andreas...och den 14e februari har alltid varit nåt extra för mig, oavsett de år jag var singel....Har egentligen inga bra argument för varför man ska fira den här dagen, för den är egentligen inte mer märkvärdig än andra dagar, den ska inte vara mer annorlunda eller påminna alla par om lyckan man känner...men baske mig...den ska firas, sen behöver det inte bli världens pådrag för det ;) Vad jag och min bästis Fia planerat tillsammans med våra gossar lär snart dyka upp här ;)

Nu hörrni är det sovtajm! Har en gnällis här i lägenheten som begär kvällsmat. Han verkar glömma bort att äta medan jag är borta såhär på vardagskvällarna, andra saker som dataspel & House på tv'n verkar med intressant, tills jag kommer hem d.v.s ;) Haha...

Sleep tight!!!!!!!

Magnus Betnér!!!!

Tjohoo!
Daxs för skola igen! Ser fram emot kvällen då jag & Sofia ska på Magnus Betnér på Hebeteatern, jag avgudar den människan! He's the best! Men innan det blir det fika på Strandgatan tillsammans med två av Sofias arbetskamrater! Göttans...anyway, här är en fin vår-outfit jag kommer köra stenhårt på så småning om =) Sålänge snön ligger kvar känns det för "vårigt" att ha på sig!



Återkommer i eftermiddag, see you then.

Tradera!

Förra helgen bekantade jag mig med Tradera för första gången. Har så mycket intryckt i garderoberna som jag inte har användning för längre. Har länge funderat på att ge dom till second-hand-butiker, men lite valuta för grejerna vill man ju ha, så blev introducerad inne på Tradera av Johanna! Och se på kalaspuffen, här började det nappa! Så igår fick jag sålt ett par helt oanvända skor jag köpte i somras. Klacken var alldeles för hög, men i sig var skon skitsnygg! Men om inte jag har nytta av dessa borde självklart någon annan få det! :) Så nu ska dom upp till Sthlm-trakten nånstans! Nästa projekt blir att leta hemma hos mamma & pappa, där har jag flera skor jag inte tog med mig när jag flyttade hemifrån! Allt går verkligen att sälja på Tradera =)

Dessa skor sålde jag på Tradera igår.


Just nu ligger mina träningsskor ute till försäljning! (dålig bild, skorna är det inget fel på, jag tröttnade bara på deras utseende...ja, sån är jag, tyvärr:P)


Nu ska jag diska!
På återseende!

Att bli faster!

Godmorgon!
Idag kanske jag blir faster! ♥ Undra vad det blir för skrutt, flicka eller pojke =) Spännande!

För övrigt är jag på väg till skolan, ska jobba med studiegruppen idag inför kommande gestaltande redovisning. Dock hade väl en längre sovmorgon idag suttit fint! Så är det!
På återseende i eftermiddag!

Come-back!

Hej! & Welcome back, ni gamla trogna läsare! Ja...jag är bloggsugen igen! Dessutom vill jag börja skriva här igen av den anledningen att min älskade vän Sandra snart beger sig till USA som au-pair under ett år! Genom våra bloggar skall vi kunna följa varandras dagar, tankar o.s.v every day!!! Det är min tanke iaf :) Självklart blir förhoppningsvis bloggen nåt bra för er också, om inte - leave it =)

Ska försöka uppdatera nåt varje dag, min senaste vecka har varit intensiv! Redan nu kan jag berätta 2 händelser:

- Jag har övervunnit min fobi för att åka buss ensam. Ja, första dagen krävdes det svett & tårar, men att åka kollektivt är grymt bekvämt - men dyrt! Men det blir ett senare problem eftersom räkningen på mina bussresor denna veckan har hamnat på min mobilräkning! Nästa VFU-period (praktik), för det är nämligen då jag är tvungen till att ta bussen, då ska jag minsann köpa busskort, men det är ju heller inte särskilt billigt. Men ja, buss har jag åkt...och det är som att åka karusell, bara jag får min favoritplats på bussen och jag är nöjd!

- 24timmars-spinning. Ja, en helt underbar tävling OCH utmaning i spinning. Man är ett lag mellan 2-12 personer, och under 24 timmar får lagets spinningcykel stå still max 30 min. Varje ny timma körs ett nytt pass och laget turas om att få spinna. Det finns två tävlingsalternativ, antingen att köra så långt som möjligt, eller att hålla takten till ledaren o försöka komma så nära deras distans som går!

Och för två veckor sedan fick jag chans att hoppa in i ett lag, jag tog chansen, hade velat detta sedan i höstas! För mig var det självklart! Fyra gånger hann jag med att gå på spinningpass, kände att jag ville bli bekant med en cykel! I fredags gick stapeln av, och mina spinningtider var 05.00 & 16.00 (Sista passet på tävlingen = massa ruscher på cykeln..oh gosh, my legs were bleeding!) Ja,jag tyckte iaf det var spännande med att gå upp o spinna vid 05.00. Laddade med god mat på fredagskvällen, gick o la mig relativt tidigt och ställde klockan på 03.00 för att komma upp i tid o ladda upp kroppen! Klockan ringde 03.00, jag tryckte av den på snooze, och 10 minuter senare ringde den igen. Denna gång lyckades jag i sömnen stänga av klockan. 05.05 vaknade jag upp med ett ryck (jag tror på sjätte sinnet numera...) Kollade klockan och fick först se att klockan var 04.00.. "Andreas vi måste åka nu,jag börjar spinna om en timma". Jag tittade på klockan igen, och fick nu se den tiden jag INTE ville se. Klockan var..precis, 05.05! "ANDREAS...MITT SPINNINGPASS BÖRJADE FÖR FEM MINUTER SEDAN". Träningskläder på och ut i minusgrader för att skrapa bilen. Tjeckt! Jag hade inte en aning om hur läget såg ut på Friskis! Stod vår cykel stilla? Skulle vi diskas, tack vare mig som halkat in i laget på ett bananskal? Vem var människan på vår spinningcykel som suttit och väntat på att jag skulle komma! (Hade ej träffat alla i laget). Jag kom dit en kvart senare iaf, och där satt en pigg och glad lagkamrat, sa lugnt "Ingen fara, jag hade kunnat spinna 3 timmar till". Skönt! Istället fick det bli ett pass en timma senare, 06.00, med tema Krogrunda/Party, och det kände jag mig verkligen i form för, denna härliga lördagsmorgon!

Ja men se, ännu en gång har jag lyckats med en lång roman! Jag älskar att skriva, och har en tendens att skriva om varje detalj! Nu får det iaf vara nog. Ikväll satsar vi på en film, godis, chips & dipp, let the new week begin!

RSS 2.0